ottie-web
Otteline Lamet (1947)

is psychologe en Gestalttherapeute (NVAGT). Ze is in '79 afgestudeerd als sociaal psychologe (Universiteit Utrecht) met als keuzerichting systemische gezinstherapie. Haar meer dan 30 jarige werkervaring heeft ze opgedaan in de geestelijke gezondheidszorg en het (jeugd)welzijnswerk vanuit verschillende invalshoeken, o.a. management, volwassenenonderwijs, hulpverlening en supervisie.
Ze is als docente verbonden aan de
Akademie voor Psychodynamica (CRKBO). Haar focus in het leven is om zichzelf en anderen te helpen hun eigen weg en waarheid te vinden.

peter-web
Peter van Zuilekom (1938) is psychomotorisch therapeut (Universiteit Utrecht en Pesso Psychomotor System), alsmede Gestalttherapeut. Vanuit zijn zeer gevarieerde jarenlange levenservaring in een Kibbutz (Israel) en als psycho-motorisch therapeut in de Psychiatrie (25 jaar in Nederland) werkt hij intuitief, confronterend en lichaamsgericht met mensen.


Beiden hebben in 1982 de Gestaltopleiding afgerond aan het Nederlands Gestalt Instituut. Ze hebben zowel afzonderlijk als gezamenlijk een langdurige werkervaring opgebouwd als Gestaltopleider, trainer, supervisor, en (partnerrelatie)therapeut.
Vele andere post doctorale bijscholingen dragen bij aan een doorgaande persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Hun leven en werk wordt eveneens beinvloed door het spirituele werk van de
Ridhwanschoolvan A.H. Almaas. Hier hebben ze 14 jaar aan deelgenomen. Daarna 5 jaar in de school van Faisal Muquaddam en Jeremy Klein (Diamond Logos).
Samen vormen ze sinds '79 een paar.

Het fenomenologisch familiesysteemwerk van Bert Hellinger hebben zij leren kennen bij Hunter Beaumont in l993. Sinds die tijd hebben ze gewerkt met Hunter Beaumont, Bert Hellinger, Gunthard Weber, Gabriëlle Borkan, en Dagmar en Friedrich Ingwersen en vele anderen.
Samen met Jan Jacob Stam en Bibi Schreuder introduceerden ze dit systemisch werk met familieopstellingen in Nederland en nodigden daartoe Hunter Beaumont en Bert Hellinger uit voor het geven van een openbaar seminar voor een breed publiek.
In aanvulling op dit werk in Nederland, hebben ze ook veel internationaal gewerkt (o.a. Duitsland, Australie, Nieuw Zeeland, Denemarken).Peter en Otteline van Zuilekom-Lamet
Dopheidelaan 84
1213 WX Hilversum
035-6855816